Omułek jadalny (Mytilus edulis) ze skorupą (100%).
W GARNKU:
Produkt wyjąć z opakowania, umieścić w garnku i przykryć. Gotować na najwyższej mocy przez 4-6 minut od czasu do czasu mieszając. Przed podaniem wyrzucić wszystkie muszle, które się nie otworzyły. Należy też upewnić się, że produkt jest gorący.
W KUCHENCE MIKROFALOWEJ:
Produkt wyjąć z opakowania i umieścić w naczyniu przystosowanym do użytku w kuchence mikrofalowej. Następnie przykryć folią (do podgrzewania w mikrofali) kilkukrotnie nakłutą w różnych miejscach.
Kuchenka 800W: Podgrzewać przez 3 min., następnie zamieszać i podgrzać przez kolejne 3 minuty. Odczekać 1 minutę, po tym wyrzucić wszystkie muszle, które się nie otworzyły. Przed podaniem należy upewnić się, że produkt jest gorący.
*Czas przygotowania może się różnić w zależności od parametrów posiadanego sprzętu kuchennego.